"Gorenje" ipak u Zaječaru

Bez autora
Feb 16 2011

Predsednik Skupštine Zaječara Ivan Joković rekao je danas da će slovenačka kompanija Gorenje otvoriti fabriku za proizvodnju mašina za pranje i sušenje veša u Zaječaru. Gorenje će otvoriti fabriku i pored lobiranja grupe ljudi, na čelu sa Slobodanom Ilićem, rođenim u Valjevu, da miniraju dolazak ovog investitora u grad na Timoku, pa i zloupotrebljavajući svoj položaj. Gorenje je ozbiljna kompanija, koju prilikom ulaganja kapitala rukovodi interes. Osim veoma povoljnih subvencija, koje će dobiti po svakom zaposlenom, jer odlukom Vlade Srbije Zaječar ima status specijalno povlašćenog grada, oni će ovde dobiti i gotove hale, na lokaciji sadašnje Fabrike porcelana. Tender o prodaji "Porcelana" će biti raspisan krajem ovog meseca.

"Gorenje" ipak u ZaječaruPredsednik Skupštine Zaječara Ivan Joković rekao je danas da će slovenačka kompanija Gorenje otvoriti fabriku za proizvodnju mašina za pranje i sušenje veša u Zaječaru.

''Gorenje će otvoriti fabriku i pored lobiranja grupe ljudi, na čelu sa Slobodanom Ilićem, rođenim u Valjevu, da miniraju dolazak ovog investitora u grad na Timoku, pa i zloupotrebljavajući svoj položaj" ocenio je on na konferenciji za štampu.

''Gorenje je ozbiljna kompanija, koju prilikom ulaganja kapitala rukovodi interes. Osim veoma povoljnih subvencija , koje će dobiti po svakom zaposlenom, jer odlukom Vlade Srbije Zaječar ima status specijalno povlašćenog grada, oni će ovde dobiti i gotove hale, na lokaciji sadašnje Fabrike porcelana'', rekao je Joković i najavio da će tender o prodaji "Porcelana" biti raspisan krajem ovog meseca.

On je izrazio sumnju da ''neko iz senke upravlja investicijama u Srbiji i odlučuje koja će područja brže da se razvijaju'' i "izrazio čuđenje što premijer Mirko Cvetković" nije hitro reagovao, kao u slučaju Dinkića, i kada je državni sekretar u Ministarstvu finansija Slobodan Ilić davao izjave u kojima je kritikovao Vladu Srbije zbog subvencija Zaječaru, a sam je za to glasao pre dve godine."

"Ne verujem da je Ilić imao tu snagu i autoritet da nastupi u javnosti sa onakvim izjavama. Iza njega neko stoji, a ko, saznaćemo veoma brzo, kroz njegovo sledeće radno mesto" - zaključio je Joković.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik